Grup de treball de cardiogeriatria de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia

Memòria explicativa del grup de treball

Descarregar (pdf-615KB)

Introducció

La Cardiogeriatria és una nova disciplina desenvolupada en alguns països del món occidental (EEUU, Canadà, Austràlia,...) que intenta aportar una adequada atenció a les persones grans amb problemes cardiovasculars complexos i que es fonamenta en una atenció centrada en la persona.

Malgrat ser una disciplina relativament jove (menys de 20 anys) ha crescut de forma important degut als avenços tecnològics i a les diferents opcions terapèutiques. Un exemple ha estat la incorporació de geriatres La Geriatria s’ha començat als “Heart Teams” per ajudar a la presa de decisions de forma conjunta amb d’altres especialistes ( cardiòlegs, hemodinamistes, cirurgians cardiacs, cirurgians vasculars i anestesiòlegs). Les societats científiques de Cardiologia han desenvolupat iniciatives que han permès la creació de seccions o grups de cardiogeriatria (p.ex. American Heart Association, Sociedad Española de Cardiología), no obstant això des del món de la Geriatria no hi hagut aquestes inciatives.

Per aquest motiu i perquè creiem que compartir coneixements, experiències és allò que a fi de comptes pot millorar l’atenció de les persones grans amb condicions cardiovasculars hem pensat en la creació d’aquest grup que hores d’ara esdevè ja una necessitat.

Objectius

Vols formar part?

Formar part d’un grup de treball suposa compartir experiències amb d’altres professionals que tenen, dins de la Geriatria i la Gerontologia, interessos comuns.

Si esteu interessats en afegir-vos a un grup de treball, podeu enviar-los un correu electrònic al nostre coordinador Domingo Ruiz: druizh@althaia.cat

Membres del grup

Domingo Ruiz. Fundació ALTHAIA. Manresa. (Coordinador)
Carmen Pérez. Hospital Universitari de la Vall d’Hebró. Barcelona. (Secretària)
David Chivite. Hospital Universitari de bellvitge.
Francesc Formiga. Hospital Universitari de Bellvitge. (Editor de la Revista Española de Geriatría y Gerontología).
Esther Francia. Hospital de Sant Pau. Barcelona. (Vocal clínic de la SCGiG).
Josep Martos. Consorci Sanitari del Maresme. Mataró. (Tresorer de la SCGiG)
Cristina Pacho. Hospital Germans Trias. Badalona
Cristina Roqueta. Parc de Salut Mar. Barcelona.
Emili Secanella. Hospital Clínic. Barcelona. (President de la Societat Catalanobalear de Medicina Interna).