Benvinguda als residents IIR

Apreciat/da nou/nova resident d’Infermeria geriàtrica,

Des de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia volem donar-te una càlida benvinguda a aquesta especialitat i a la nostra Societat.

Les infermeres especialistes en Infermeria Geriàtrica, tot i ser encara un número reduït en el sistema sanitari, sociosanitari i social, cada vegada seran més importants per poder fer front a l’envelliment progressiu i creixent de la població.

Volem felicitar-te per la teva elecció i, de ben segur, entre totes i tots obrirem un camí per millorar la vida de les persones grans i en què podràs aportar i aprendre molt.

Ser infermera especialista en Infermeria Geriàtrica et capacitarà per abordar i liderar les cures que requereixen les persones grans amb perfil geriàtric, molt sovint complexes i que poden oferir-se a l’àmbit d’atenció primària, hospitalària, sociosanitària... Per aconseguir oferir una atenció de qualitat a aquestes persones és necessari el treball en equip, característica essencial de la nostra especialitat. Durant el període formatiu, coneixeràs els diferents dispositius específics de geriatria, els quals et permetran donar una resposta més ajustada a la necessitat de cada persona i la seva família.

Aprendràs a fer els plans de cures que més freqüentment ens trobem les infermeres de l’àmbit geriàtric, així com també a escollir el maneig més adequat segons les diferents situacions clíniques i els diferents graus de fragilitat de les persones grans. Aprendràs a participar en la presa de decisions complexes conjuntament amb l’equip, el pacient i família.

Treballaràs conjuntament amb professionals de diferents disciplines, per poder donar la millor atenció sociosanitària, i acompanyar al pacient i família a adaptar-se a possibles noves situacions derivades d’un procés de malaltia o pèrdua funcional.

D’altra banda, la teva formació com a infermera especialista també et capacitarà per a la realització d’activitats de gestió, docència i recerca.

Desitgem que gaudeixis molt aquesta nova etapa de formació en l’especialitat d’Infermeria Geriàtrica!

Com a Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia, esperem poder servir-te de plataforma per a ampliar, actualitzar i compartir els teus coneixements, a través de Jornades, Congressos i grups de treball, entre d’altres. T’animem a consultar la nostra web a: http://scgig.cat i a seguir-nos en les xarxes socials @scgig

Ens posem a la teva disposició per a qualsevol inquietud, consulta o aportació que vulguis fer i t’animem a fer-te soci/sòcia de la Societat. Estarem contents de conèixer-te i treballar amb tu!

Una cordial salutació,

Marco Inzitari (President)
Anna Renom (Vocal de Docència)


(en nom de tota la Junta Directiva de la Societat Catalana de Geriatria)