MONICA MESAS

MONICA MESAS

Infermera geriatrica at Hospital Sociosanitari Parc Sanitari Pere i Virgili
MONICA MESAS

Latest posts by MONICA MESAS (see all)

La revista Geriatric Nursing ens presenta un estudi realitzat en un servei d'urgències, on davant la creixent consulta de pacients ancians (> 65 anys), volen incorporar com a escala de cribratge a urgències una mesura objectiva per predir esdeveniments adversos en pacients geriàtrics, atès que les 4 escales de cribratge actualment disponibles (Triage Risk Screening Tool, Identification of Sèniors At Risk, Runciman Questionnaire i Functional Status Assessment of Sèniors in Emergency Departments) són auto-reportables i subjectives. Per això es planteja l'ús de la velocitat de la marxa (VM), una mesura ràpida, simple, objectiva i fiable, per predir el risc d'evolucions desfavorables i reingressos. L'objectiu de l'estudi és valorar la viabilitat de mesurar la velocitat de la marxa en un servei d'urgències, per part de les mateixes infermeres d'urgències. També es valora l'aplicabilitat d'una intervenció per part del treballador social (TS) d'urgències per activar aquells recursos necessaris (teràpia física / ocupacional, atenció domiciliària i comunicació a l'equip referent, cures pal·liatives, assistència privada) en els pacients d'alt risc.

En la primera fase del projecte es realitza formació en el mètode de mesurar la VM (4 metres) a les infermeres d'urgències. La segona fase del projecte dura 4 setmanes, realitzant la recollida de dades i test de screening (VM) a tots els pacients que compleixen els criteris d'inclusió (> 65 anys, de la comunitat, amb capacitat per a deambulació autònoma i amb alta a domicili després del pas per urgències). Es van considerar d'alt risc aquells pacients amb una VM <1,0 m / s.

De 35 participants valorats (51,4% homes; edat mitjana 75,4 anys), la VM mitjana + DE va ​​ser de 0,86m / s ± 0,28). Es van identificar 21 pacients (60%) “d’alt risc", 11 dels quals van rebre intervenció per part del TS. D'aquests 11, 4 pacients van reingressar (en 30 dies). Els mesuraments de VM van ser realitzades en el 60% per infermeres d'urgències (la resta pel coordinador del projecte).

La majoria d'infermeres van estar d'acord o molt d'acord que incorporar la VM a urgències era viable (90.4%), en la necessitat d'implementar la VM com a test de screening (95.1%) i que amb això es podia millorar la qualitat de atenció d'aquests pacients (95.3%).

Mesurar la VM a urgències és viable segons aquest estudi, el que aporta una nova eina (que a diferència d'altres actualment disponibles és objectiva), per intentar detectar aquells pacients geriàtrics en risc a urgències. Tot i la necessitat de més estudis per determinar la capacitat de predicció de la VM mesura durant un esdeveniment agut, aquest estudi obre les portes a una línia d'investigació molt interessant. Com limitació d'aquesta mesura de cribratge (VM), probablement hi ha el fet d'haver de mesurar-a l'alta, limitant la capacitat de maniobra del TS (o altres professionals), que disposa de poc marge per realitzar la coordinació i activació dels recursos pertinents .

enllaç: http://www.gnjournal.com/article/S0197-4572(16)30093-3/fulltext

 

Tags: , ,