MONICA MESAS

MONICA MESAS

Infermera geriatrica at Hospital Sociosanitari Parc Sanitari Pere i Virgili
MONICA MESAS

Latest posts by MONICA MESAS (see all)

El següent estudi qualitatiu publicat en Geriatric Nursing, va relacionar la percepció de l'estat de salut de la gent gran amb l'estat de salut clínic segons puntuacions de risc per categories: sans i actius, maneig de la malaltia o molt malalts, puntuacions obtingudes segons anàlisi de consum de serveis i malalties.

El nombre total de participants van ser 32 persones de les ciutats de Phoenix i Chicago (EUA) d'edat entre els 65 i 85 anys. Es van realitzar entrevistes mitjançant una guia de discussió desenvolupada per al projecte a les persones de les diferents categories de risc, de les quals es va obtenir el següent anàlisi temàtic:

  1. Desconnexió entre la salut objectiva i la subjectiva:

Les persones amb múltiples afeccions cròniques es van descriure a si mateixos com a saludables i actius, mentre que molts d'ells amb poques o cap condició crònica van qualificar la seva salut inferior al que s'esperava.

  1. Salut definida incloent components psicològics i socials

Tot i la descripció dels problemes mèdics i físics que presentaven, van descriure la seva salut de manera holística; benestar emocional i social, la qualitat de vida, necessitats bàsiques i comoditats.

  1. Resiliència i mecanismes d'afrontament indicatius d'èxit d'envelliment:

Com clau per afrontar les seves malalties, van expressar com van afrontar les seves malalties i es van adaptar a elles no deixant que la malaltia els definís com a persona.

  1. Sistemes de suport social integrals per a la salut:

En la majoria de casos, familiars directes com la parella i fills, encara que no necessàriament estiguessin propers a ells físicament

  1. Mantenir el funcionament com a prioritat:

Els participants van relacionar mantenir la independència i amb mantenir-se saludable tenint més "dies bons" enfront de "dies dolents".

Els resultats assenyalen la importància de la percepció de salut individual en comptes de el recompte de malalties cròniques.

És important seguir treballant en prevenció de les cures a la gent gran tant sanes com malaltes, perquè desenvolupin mecanismes d'afrontament com l'autopercepció de recursos de salut, psicològics i socials, i mantinguin la seva autonomia i qualitat de vida, per generar així un envelliment actiu i saludable malgrat les patologies clíniques que puguin patir.

 

http://www.gnjournal.com/article/S0197-4572(17)30048-4/fulltext

 

Tags: